Värmepumpar

Man kan säga att en värmepump fungerar ungefär som ett kylskåp, ett kylskåp tar värme inifrån kylskåpet och avger det på baksidan av kylskåpet. En värmepump tar värme från utomhusluften och avger värme till inomhusluften. Värmepumpen ger oss möjlighet att tillgodose vår uppvärmning utan att smutsa ner miljön med farliga utsläpp eller att förbruka mer av naturens resurser än nödvändigt. Samtidigt kan vi minska värmekostnaderna markant. Värmepumpen genererar omkring tre gånger så hög effekt som tillförs genom att helt enkelt utnyttja naturlagarna på ett ovanligt smart sätt. Vissa värmepumpar ger enbart tillskott till uppvärmningen, andra kan också ge varmvatten.

Luftvärmepump / Luft till vatten värmepump

Fujitsu
Daikin
Luftrenare

Ren inomhusluft är svår att hitta idag. Ett samband görs allt oftare mellan hälsoproblem och kvaliteten på luften vi andas in. Antalet rapporterade fall av allergier och astma är på uppgång. Enligt EFA har över 80 miljoner människor runt om i Europa någon form av allergi och utbredningen ökar.

Dagens hus och byggnader är bättre isolerade än någonsin, men detta för med sig ett begränsat utbyte av utomhus- och inomhusluft. Resultatet blir att luften vi andas inomhus kan vara mer förorenad än utomhusluften. Dessutom är det vanligt att vi tillbringar upp till 90 % av tiden i inomhusmiljöer.


Daikin Ururu luftrenare
Daikin Fotokatalytisk luftrenare

Bekvämligheter till stugan

Dit elnätet inte når, dit når vi. Äger du ett fritidshus som inte har normal strömförsörjning då har vi produkterna du behöver för ett komfortabelt fritidsboende. Vi har produkter som omvandlar solljus och vind till energi så stugan får ljus och ström till tv och dator. Kompletterar du dessutom med våra produkter för gasol får du både få värme och kyla.


Sunwind